Svjedočenja građana: Zvao policiju četiri puta…

Foto: Pobjeda/Stevo Vasiljević

Jedna od žrtava sumanutog ubice Vuka Borilovića (34), koji je u petak popodne, 12. avgusta, u naselju Medovina na Cetinju, upadao u kuće komšija i pucao u svakoga koga bi zatekao, ubijena je pošto joj je policija dozvolila da prođe blokadu i tako se nađe na meti pomahnitalog komšije, svjedoče očevici, a piše Pobjeda.

Podsjetimo, u toj tragediji je ubijeno 10, među kojima i dvoje djece, i ranjeno šest osoba, a potom je likvidiran i ubica.

„Kad je policija već bila na kritičnoj lokaciji i navodno je obezbijedila, kako nam to uporno tvrdi šef cetinjske policije Dalibor Šaban, jedan od očevidaca je vidio da jedna ženska osoba, sa kesama u rukama, nesmetano ide ka svojoj kući u Medovini. Policijski službenici je nijesu zaustavili, nijesu joj ograničili dalje kretanje, niti je upozorili i tako je došla u zonu dejstva oružja Borilovića. On je pucao u njenom pravcu i ubio je“, prenio je Pobjedi svjedočenje ovog očevica Cetinjanin Aleksandar Saša Zeković, inače koordinator Građanske inicijative „21. maj“.

Primjera neadekvatnog obezbjeđenja kritične lokacije, dodaje on, ima još i o tome će, kako je najavio, građani/očevici govoriti.

„Uprava policije intenzivno pokušava da demantuje gotovo svaki navod o njenim propustima na Cetinju pri čemu ne pruža nikakve dokaze za svoje tvrdnje. Filip Adžić i Zoran Brđanin, za sada, nijesu reagovali u odnosu na neoborive tvrdnje građanina, koji je i očevidac događaja, a koji je pozvao policiju čak četiri puta kako bi ukazao što se dešava na kritičnoj lokaciji“, dodao je sagovornik Pobjede.

On je pozvao ministra unutrašnjih poslova da „pažljivo presluša pozive sa registrofona Dežurne službe policije i komunikaciju sa radio veze koju su starješine CB Podgorica ostvarili sa policijskim službenicima na kritičnoj lokaciji“.

Zeković, koji ima više od dvadeset godina iskustva u praćenju i nadzoru rada bezbjednosno-obavještajne zajednice, još jednom je apelovao na građane iz okolnih kuća, koji su očevici, da se jave tužilaštvu i javnosti i saopšte što su vidjeli.

„Molim ih u ime cijele javnosti, da se ne drže po strani, niti plaše. Interes je javnosti u pitanju i njihovo svjedočenje može pomoći da se unaprijedi sigurnost svih građana Crne Gore i da oni dobiju pouzdanu i profesionalnu policiju“, naglasio je Zeković.

Izvor: Pobjeda/Antena M

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply