Odobrena dva dodatna ispitna roka studentima specijalističkih studija

Na sjednici Senata Univerziteta Crne Gore (UCG) kojom je predsjedavao rektor prof. dr Vladimir Božović, na dopunski zahtjev Studentskog parlamenta UCG, odobrena su dva dodatna roka za studente specijalističkih studija kojima je do završetka ovog nivoa studija ostao jedan nepoložen i/ili neprijavljen predmet, saopšteno je iz UCG, prenosi portal Pobjeda.

Dodatni ispitni rokovi će se organizovati 27. septembra i 3. oktobra 2022. godine.

Kako je saopšteno, prijava ispita u I roku izvršiće se 26,a u II roku 30. septembra, dok će se verifikacija ocjena na vijećima za I rok izvršiti zaključno sa 28. septembrom, a za drugi zaključno sa 4. oktobrom.

Izdavanje uvjerenja o završenim postdiplomskim specijalističkim studijama za I dodatni ispitni rok vršiće se29. septembra, dok će za II biti izvršena5. oktobra.

U cilju optimizacije nastavnog procesa, smanjenja troškova i što bolje pokrivenosti nastave sopstvenim kadrom i kandidatima prijavljenim na Oglas iz Crne Gore, Senat Univerziteta Crne Gore usvojio je prijedloge za angažovanje u nastavi za studijsku 2022/2023 godinu, po Javnom (Eksternom) oglasu Univerziteta Crne Gore od 12. jula 2022. godine, navodi se u saopštenju Univerziteta.

Izvor: Pobjeda

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply