Vukotića intenzivno pratili četiri mjeseca: Predstavljao se kao Predrag Popović?

Ubijeni vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić (42), u Istanbulu je živio od prošle godine i to pod imenom Predrag Popović. 

Turski istražitelji otkrili su da je u Istanbulu živio sa lažnom boravišnom dozvolom na ime Popovića i sa svojom slikom u dokumentima, javlja Kurir, a prenosi portal Dan.

Vukotić je, podsjetimo, ubijen u tom turskom gradu 8. septembra, naočigled trudne supruge, ćerkice i vozača E. K., kada su krenuli u tržni centar.

Dvojica napadača na motoru prišla su automobilu i ispalila četiri hica u vođu „škaljaraca“. Turska policija, osam dana kasnije, uhapsila je rođaka Radoja Zvicera, vođe „kavčana“, Radoja Živkovića, zatim Zdravka Perunovića i još deset osoba među kojima su navodno i ubica ali i ostali logističari.

„Turski istražitelji su otkrili da je Vukotić bio praćen intenzivno četiri mjeseca, a odmah posle likvidacije ispord njegovog automobila su pronađena tri GPS satelitska uređaja za praćenje. Jedan ispod poda vozila i dva unutar gepeka.

Takođe, otkriveno je i da 8. septembra nisu prvi put krenuli na Vukotića, odnosno da su i ranije pokušavali da ga likvidiraju na identičan način, ali nisu pronašli pravu priliku“, otkrili su turski istražitelji.

Tokom istrage, kako prenosi Dan, otkriveno je i da su u pripremi i samoj likvidaciji za koju je navodno plaćeno milion eura, učestvovale dvije ekipe.

„Jedna je bila zadužena za praćenje Jovana Vukotića. Bukvalno su pratili svaki njegov korak puna četiri mjeseca i to po nalogu vođa kavačkog lana. Druga ekipa, sa kojom su stalno bili na vezi, morala je da bude spremna i da puca čim im se javi da se prilika ukazala“, otkrili su navodno pripadnici turskih službi bezbjednosti i Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala.

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply