Medojević: Postoje čvrsti dokazi o zajedničkom djelovanju crnogorskog i turskih narko kartela

Foto: Portal Analitika

Prema prvim rezultatima istrage oko likvidacije Vukotića, istražioci su došli do čvrstih dokaza o postojanju zajedničkog djelovanja crnogorskog i turskih narko kartela u pripremi, organizaciji i izvršenju ovog teškog krivičnog djela – kazao je lider Pokreta za promjene, Nebojša Medojević.

„Naime, u toku sprovođenja pretresa na 22 lokacije, i specijalne policijske jedinice su pronašle 104 materijalna dokaza koji uključuju: Nelegalno oružije, sa pancirnim mecima; Veći broj običnih i kripto telefona koji sadrže komunikacije između lica; Dva lap top uređaja, na kojima se nalaze izvještaji o kretanjima lica koje je bilo meta ovog napada, Tri aktivna i dva neaktivna GPS sistema namjenjenih za praćenje vozila, sa magnetim kutijama, koja se lijepe ispod automobila, koja mogu poslužiti i kao kutije za eksplozivne naprave; Veću količinu novca u različitim valutama. Euro, dolari, turske lire; Manju količinu opojnih droga, kokain, heroin i marihuana“, kazao je Medojević.

Kako je dodao, tokom samog pretresa jedan crnogorski državljanin je policiji izjavio da želi da bude zaštićeni svjedok, i da je u strahu za svoj život, morao da bude učesnik u izvršenju krivicnih djela.

“Pri tome u trenutku hapšenja crnogorski državljanin nije znao za koje tačno djelo ga hapse. Drugi crnogorski državaljanin je tražio da u toku pretresa, i tokom pretresa na pretresu bude prisutna ambasada Crne Gore, i neko od zvaničnih predstavnika crnogorske države, jer kao strani državljanin, kako je rekao, ima pravo na to. Takođe, tokom saslušanja u policiji je više puta zahtjevao prisustvo amasadora“, govori Medojević.

On tvrdi da je među digitalnim forenzičkim dokazima, pronađeno ugovaranje ubistava, i dokazi o ugovaranju i načinu isplate za izvršenje krivičnih djela.

“I to 300.000, i dva puta po 900.000 eura. Ukupno 2,1 milion eura. Još uvijek se dešifruje jedan broj uređaja, postoji osnovana sumnja, da su crnogorski državaljani sa partnerima u kriminalu iz Turske, dogovarali razmjenu kokaina i heroina, ili kokaina u zamjenu za likvidacije ne samo na teritoriji Turske, nego i na teritoriji drugih država.

Zaplijenjeno je i 19 motornih vozila, automobila i motora, koji se trenutno vještače. Turska policija podrobno istražuje veze crnogorskih i turskih narko kartela, već duže vrijeme jer je registrovano da turski narko bosovi koriste Crnu Goru kao sigurnu teritoriju za bjekstvo iz Turske i za svoje kriminalne poslove“, zaključuje Medojević.

Izvor: Portal Analitika

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply