Priština: Petorici osumnjičenih za silovanje 11-ogodišnjakinje produžen pritvor na još dva mjeseca

Osnovni sud u Prištini usvojio je zahtjev Osnovnog tužilaštva u Prištini za nastavak primjene pritvora petorici osumnjičenih E. R, Š (Sh) J, G. R, Dž (Xh) S i G. J, pod sumnjom za silovanje 11-ogodišnje djevojčice u Prištini.

„Povodom Vašeg zahtjeva za informisanje, obavještavamo vas da je po zahtjevu Osnovnog tužilaštva u Prištini za produženje mjere pritvora protiv okrivljenih E. R i Š. (Sh) K, Osnovni sud u Prištini – Odjeljenje za teška krivična djela od 26. 09. 2022 produžio mjeru pritvora za iste za još dva (2) mjeseca, za svakog posebno“, potvrdila je portparolka Osnovnog suda u Prištini Mirljinda Gaši, prenosi Kossev.

Ista je naglasila da je mjera pritvora produžena za još tri maloljetnika osumnjičena u ovom slučaju.

„Takođe u vezi sa ovim slučajem, obaveštavamo vas da je Osnovni sud u Prištini – Odjeljenje za maloljetnike 23. 09. 2022. godine produžio mjeru pritvora za tri maloljetnika za još dva mjeseca, za svakog posebno“, saopštila je Gaši.

Inače, u vezi sa dva slučaja silovanja 11-ogodišnje djevojčice u Prištini, do sada je uhapšeno 12 osoba kojima je određena mjera pritvora.

E. R, Š (Sh) K, G. R, G. J i Dž (Xh) S. osumnjičeni su za silovanje maloljetnice u avgustu ove godine i isti se nalaze u pritvoru.

U vezi sa ovim slučajem uhapšeno je još sedam osumnjičenih za koje se sumnja da su u junu ove godine silovali i izvršili trgovinu žrtvom.

Izvor: Kossev

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply