Milan Vujotić nije povezan sa likvidacijom Vukotića

Foto: Hurriyet

Opsežnom istragom turskih vlasti i timova koji se bave organizovanim kriminalnim grupama utvrđeno je da Podgoričanin Milan Vujotić (40), koji slovi za viskokopozicioniranog člana kavačkog klana, nije povezan sa ubistvom vođe Škaljaraca Jovanom Vukotićem, piše tamošnji portal Hurriyet, prenosi Antena M.

Prema pisanju ovog portala, policija je otkrila da je Vujotić boravio u Istanbulu, u svojoj luksuznoj vili, nakon čega je izvedena akcija hapšenja 23. septembra, gdje je pronađen i uhapšen.

Vujotić je uhapšen po crvenoj potjernici koju su raspisale crnogorske vlasti, pa se očekuje da će on biti izručen.

Crnogorske vlasti Vujotića traže zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije, šverc droge i ubistvo.

Ime Milana Vujotića pojavilo se na naslovima crne hronike 15. februara 2015. godine, kada je u podne u Bloku pet, u Podgorici, aktivirana eksplozivna naprava ispod njegovog blindiranog automobila, dok je bio u obližnjem lokalu sa porodicom. Iako je tada javnost prvi put čula za njega, u policijskim evidencijama Vujotić se dovodio u vezu sa grupama koje su se bavile švercom narkotika. Istog dana, nakon ovog događaja, Vujotić je napustio Crnu Goru.

Toga dana u kasnim večernjim časovima u podzemnoj garaži na Novom Beogradu ubijen je Goran Radoman (37) sa Cetinja. U trenutku kada je Radoman parkirao blindirani BMW koji je vozio, ubica je sačekao da on izađe iz automobila i krene ka liftu, koji vodi do stana u potkrovlju u kojem je živio, i zapucao iz automatskog oružja. Radoman je bio prva žrtva obračuna između škaljarskog i kavačkog klana i jedan od odgovornih za nestanak 300 kilograma kokaina u Valensiji.

Nakon ubistva Jovana Vukotića, vođe škaljarskog klana, u Šišliju 8. septembra oružanim napadom u saobraćaju, ekipe Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala pokrenule su sveobuhvatnu istragu.

Tokom akcije uhapšeno je 13 osumnjičenih. Utvrđeno je da je ubistvo plaćeno 1,5 miliona eura.

Izvor: Antena M

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply