Medojević: Dritan je sve znao, otvoriti istragu i protiv Krivokapića, Spajića i Mitrovića

Foto: Analitika

Nakon što je uhapšen direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević, funkcioner Građanskog pokreta URA, oglasio se lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević koji je saopštio da je URA kriminalna švercerska organizacija, i da je njen lider i premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović sve znao i odobravao.

On kaže da je najvjetovatnije u svemu Abazović imao i svoj tal, ali i poručuje da je neophodno pokrenuti istrage protiv bivšeg premijera Zdravka Krivokapića i ministara u njegovoj Vladi Milojka Spajića i Ratka Mitrovića.

“Još jednom #Medojesveupravu. Kada sam ja javno upozoravao da se šverc cigareta intenzivirao za vrijeme Vlade Krivokapića i Abazovića i da je istina što su javno jedan drugog optuživali za šverc cigareta i droge, njihovi bijedni botovi su me napadali da radim za Mila Đukanovića. Evo zašto Dritan traži monopol u bezbjednosnom sektoru. Ne zbog međunarodnih obaveza i EU, nego zbog ličnih interesa i uzimanja miliona od šverca”, navodi Medojević u saopštenju dostavljenom medijima.

Prema njegovim riječima, Milošević ovu kriminalnu djelatnost nije mogao realizovati bez znanja i odobrenja Dritana Abazovića i očigledno da je URA postala organizovana kriminalna grupa za šverc cigareta i kokaina, da je Dritan uspostavio partnerske odnose sa duvanskim i narko klanovima i da mu je ključni cilj bio da postane “Milo umjesto Mila”.

“Ako Abazović ne završi sa lisicama oko ovoga, otvoriće se i velika sumnja u profesionalnost i nepristrasnost glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića! Milošević nije mogao ovo raditi bez dopuštenja Abazovića. GST bi morao proširiti istragu i na Dritana Abazovića koji je stotinu puta javno isticao da on stoji iza ovih akcija zaplijene cigareta i da je zbog toga smijenjen. Samo nam nije rekao da njegova Uprava carina nelegalno zaplenjuje cigarete od DPS švercera, da bi iste švercovala URA”, kaže Medojević.

Očigledno da je, dodao je,  Rade Milošević bio Dritanov Zoran Lazović koji je trebao da obavlja prljave poslove šverca cigareta i kokaina u ime i za račun Dritana Abazovića i URE.

“Ako Novović smogne hrabrosti i otvori istragu protiv bivšeg premijera Krivokapića i bivših ministara Spajića i Mitrovića, brzo će se pokazati tačnim moje ocjene da je 42. Vlada bila najkorumpiranija Vlada u modernoj istoriji Crne Gore. Računi za bolesni eksperiment djelova Crkve i medijskog koncerna Vijesti i formiranje Vlade “eksperata” i “apostola” koja nije utemeljena na izbornoj volji građana pristižu. Paraliza političkog sistema, blokada institucija, nelegitimna Vlada, politički uticaj narkokartela, korupcija vode zemlju u haos i nered. Dritan Abazović i njegov specifični karakter i psihološki profil patološkog lažova i prevaranta je destabilizovao zemlju i uvodi je u haos”, zaključio je Medojević.

Izvor: Portal CdM

Get it on Google Play
Medojević: Dritan je sve znao, otvoriti istragu i protiv Krivokapića, Spajića i Mitrovića
Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply

Иди на врх