Uhapšen Rade Milošević

Foto: Vlada Crne Gore

Direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević uhapšen je večeras u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja po nalogu SDT-a, zbog sumnje da je bio u organizovanom lancu koji je krao i švercovao dio cigareta, koje je država ljetos zaplijenila u Slobodnoj carinskoj zoni Luke Bar, pišu Vijesti.

Milošević i još nekoliko osoba uhapšeni su zbog krivičnog djela – stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje cigareta.

Nekoliko osoba, među kojima i osobe iz državnog sistema, uhapšene su akciji Specijalnog policijskog odjeljenja a po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, zbog sumnje da su bili u organizovanom lancu krađe i krijumčarenja cigareta koje su ljetos oduzete u Luci Bar.

„Vijestima“ je od više izvora potvrđeno da je akcija hapšenja izvedena u Podgorici i Nikšiću, a vjeruje se da osumnjičeni bili uključeni u sistem krijumčarenja cigareta, koje je država oduzela u magacinima Luke Bar, a koji su u tri navrata spaljivani u pećima Željezare Nikšić i fabrike „Javorak“.

SDT vjeruje da u pećima nije spaljen broj paketa, kako se to vjerovalo i kako je objavljeno u dokumentima Uprave prihoda i carina, već da je dio oduzetih paketa završio u krijumčarskom lancu.

Izvori: Vijesti / Analitika

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply