Pijani Splićanin udarao ženu stolicom i ćerku šakom, iznervirali ga izbori u BiH

Foto: ilustracija

Sud u Splitu je odredio jednomjesečni istražni zatvor 56-godišnjem pomorcu iz Splita koji je u nedjelju suprugu izudarao stolicom te šakom udario svoju ćerku.

Prema neslužbenim informacijama Slobodne Dalmacije, Splićanin se pod uticajem alkohola iznervirao prateći tok izbora u BiH na televiziji.

Legao na ženu i jastuk joj pritisnuo na glavu

Sve je kulminiralo u nedjelju u 17 sati nakon ručka kada je vidno pijani 56-godišnjak bez povoda počeo psovati suprugu zbog njenog porijekla.

Kako bi izbjegla fizički napad, žena je situaciju pokušala da okrene na šalu, ali je nasilnik uzeo jastuk i njime je udario. Potom je sa svojih 110 kilograma težine legao na ženu te joj jastuk stavio na glavu. Pritiskao je i vrijeđao.

Suprugu dva puta udario stolicom, ćerku šakom

Tada je njihova punoljetna ćerka izašla iz sobe i vikala na oca da pusti majku. Prema policijskom izvještaju, to je ženi spasilo život jer je suprug mogao ugušiti. Nasilnik je tada krenuo prema ćerki, majka je stala između njih, a on je zbog alkoholisanog stanja izgubio ravnotežu i pao.

Nakon što je ćerka pokušala da ga smiri, otac je uhvatio za vrat. Majka ga je povlačila, što ga je kratko omelo, no onda je ćerku udario šakom u glavu. Supruga ga je tada polila vodom, on se okrenuo prema njoj, spotaknuo se i pao te je udario glavom. Potekla je krv, što ga je dodatno razbjesnilo.

Suprugu je gurnuo na pod, uzeo stolicu i njome dva puta udario ženu. Prvi udarac je dobila u ruku, a drugi u glavu. Majka i ćerka uspjele su nekako da pobjegnu iz stana i pozovu policiju. Policija je odmah uhapsila 56-godišnjaka, a žena je prevezena u hitnu pomoć.

Muškarac je u istražnom zatvoru na Bilicama završio zbog opasnosti od uticaja na svjedoke i opasnosti ponavljanja djela.

Izvor: Portal Analitika

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply