Bivši direktor beranske Gimnazije dobio presudu protiv Bratić

Foto: Facebook

Danas sam dobio sudsku presudu kojom je potvrđeno da sam u julu 2021. godine nezakonito razriješen sa pozicije, saopštio je u objavi na Fejsbuku bivši direktor Gimnazije “Panto Mališić” Sreten Lutovac.

„Ovo je veoma važan trenutak za moju porodicu i mene jer sam Gimnazijom u Beranama rukovodio krajnje odgovorno i posvećeno, u cilju dobrobiti učenika i zaposlenih ali i šire društvene zajednice“, naveo je on.

Lutovac je kazao da svi koji ga dobro poznaju znaju da nije bio u pitanju žal za izgubljenom pozicijom.

„Ali jeste revolt i nezadovoljstvo jer je neko odlučio da me ponizi, da moja dostignuća svede na njegovu mjeru kvaliteta, doveo je u pitanje moju čast i ugled, moju egzistenciju. Posredno je dotakao i nešto što je meni sveto – moje roditelje i brata koji odavno nijesu sa mnom, a koji su u značajnoj mjeri odredili moju ličnost, moje psihičke osobine. Toliko o tome! A sad ono zbog čega sve ovo i pišem“, istakao je Lutovac.

On se zahvalio svima koji su mu pružili podršku u teškim trenucima.

„U tom trenutku, kada su neuki i neznaveni krenuli na mene, kada su pokušali da me sruše na svim nivoima, svi oni ljudi sa kojima sam godinama radio, kojima sam bio samo podrška – kako na profesionalnom, tako i na ličnom planu, ponoviću – samo podrška, ostali su nijemi. Odlučili su da odćute svu tu nepravdu. U stvari, ne baš svi, ali taj broj je zaista bio vrlo mali. I tom malom broju – hvala“, napisao je on na Fejsbuku.

Osvrnuo se na smjeli čin jednog od tadašnjih učenika te mu se zahvalio na gestu.

„Ali, vrlo smjelo i hrabro, tog ljeta 2021. godine, na stranu istine i pravde stao je nekadašnji učenik Gimnazije Luka Novović, koji je javno istupio na društvenim mrežama i time izazvao veliki broj komentara podrške i dijeljenja svog statusa. Luka, i ovoga puta – HVALA! Važno mi je i da kažem hvala svima koji su tada podržali Lukin stav da moj radni odnos profesora u školi ne može biti doveden u pitanje. Statuse mnogih od vas sam vidio, neki su mi sigurno promakli pa zato još jednom – hvala svima! I želim da znate – izuzetno mi je važna ova pobjeda“, zaključio je Lutovac.

Izvori: Pobjeda/Facebook

Get it on Google Play
Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply