Milošević: Ovo je hajka, ja sam najveća žrtva

Foto: Vijesti/screenshot

Doskorašnji direktor Uprave prihoda i carina i funkcioner Građanskog pokreta URA Rade Milošević kazao je kako očekuje da će biti pozvan da bude saslušan povodom novih lišavanja slobode, u vezi sa krijumčarenjem cigareta.

„Sve i da dođe do lišavanja slobode ja se ne bojim… Danima mi se crta meta, ali sve treba dokazati, a ja ću u postupku obrazložiti sve što bude interesovalo tužilaštvo. Ovdje je riječ o tome da jedan kamion nije stigao na destinaciju. To je informacija koju sam ja dobio od strane policije“, kazao je on gostujući u emisiji Načisto na televiziji Vijesti, piše Portal Analitika.

Dritan Abazović, navodi, nije vršio pritisak na njega da podnese ostavku.

„Ja sam nakon određenih podataka i kad sam shvatio da će istraga potrajati, procijenio da nije realno da ostanem na tom mjestu. Vlada me nije mogla smijeniti na zakonit način, ni Vijeće za nacionalnu bezbjednost, to sam uradio kao profesionalac“, dodao je on.

O tome što je iza rešetaka dobar dio komisije koja je bila zadužena za pitanje švercovanih cigareta, te o navodima da je 90 odsto tih cigareta opet išlo u krijumčarske krugove, Milošević je kazao da „nema podatak da su te cigarete završavale na crnom tržištu Crne Gore“.

„Kao starješina organa formiram svakodnevno oreeđene komisije, a kad je ta komisija formirana ja sam bio na dužnosti dva mjeseca“, poručio je on.

Kazao je kako nikoga iz komisije nije imao nikakvu komunikaciju osim službene, niti ih je poznavao prije stupanja na dužnost.

Na pitanje zašto nijesu spaljivali cigarete pred predstavnicima civilnog sektora i drugih organizacija, te zašto nikad nijesu snimali čitavo spaljivanje, kazao je da „svaki put pozovu i medije i međunarodne partnere da prisustvuju“.

Na to što je UPC tražila od UP da patrola prati kontingent cigareta koji je trebalo da bude spaljen, pri čemu nije navedeno koliko vozila treba da se prati, te na pitanje da li je to bilo pokriće, on je rekao kako je taj dopis – u novim okolnostima – sumnjiv, iako na njemu stoji njegov potpis.

„U momentu kad je trebalo da dođu dva kamiona na lokaciju, zaštekao je lanac, neko je svjesno napravio propust, to je očigledno pokušaj krivičnog djela… Onaj koji nije ispoštovao proceduru, taj je pobjegao i uhvatila ga je policija“, poručio je.

Na pitanja koja djeluju nelogično, Milošević je odgovornost uglavnom prebacivao na članove komisije.

Dosta je nelogičnosti, kaže on, povodom „pokušaja da se ANB prikaže kao neko ko je doprinio rasvjetljavnju slučaja“.

„Određeni ljudi iz ANB stoje iza namještanja ovih aktivnosti“, dodao je.

Ima razloga, dodaje, da sumnja da je sve namještaljka.

Upitan o tome zašto je u jednom momentu premješteno spaljivanje iz „Javorka“ na drugu lokaciju, kazao je kako se sve to dogodilo zbog medijskih napada.

„Imali smo ozbiljne napade da je u Javorku dolazilo do krađe paketa“, dodao je, ističući da ne zna ništa o firmi „M Construction“, te da nema podataka o tome da su oni umiješani u izvoz cigareta u Srbiju.

Nije provjerio ni sa ANB-om ni sa UP ništa o toj kompaniji „jer to nije standardna procedura“.

„Za vrijeme mog mandata je zaplijenjeno preko 155.000 kartona cigareta, a prije mene 31.000, ja sam se time bavio“, rekao je.

Čuo je, kaže, da je neko u 19 časova izuzimao snimke video nadzora, a kada je kontaktirao ljude iz policije – niko nije znao ništa o tome.

„Postojala je sumnja da je to neko ko nije ovlašćen. Poslije smo saznali da su to bili službenici SPO“, istakao je Milošević.

Ako se ispostavi da je kamion trebalo da završe u vodama bliskim klanu kojem je, kako mediji navode, bliska Sofija Bulatović sa kojom je ranije povezivan, istakao je da bi to bilo teško.

„Veza neka koja pokušava da se konstruiše od pripadnika ANB je potpuno neozbiljna. Ja te ljude nikad u životu ni sreo ni vidio nijesam. Ne znam kako izgledaju. Ta ženska figura nije spona između nas“, ustvrdio je Milošević.

Savo Kentera i Drago Spičanović, dodao je, to pokušavaju.

„Blisku vezu imaju Kentera, Spičanović, Raško Konjević i Đoko Pavićević. Ne govorim da Konjević ima veze sa Pavićevićem“, dodao je, navodeći da je Pavićević označen u svim spisima kao organizator šverca u barskoj luci.

Ipak, dodao je kako za to nema dokaze, već da sve zaključuje na osnovu operativnih podataka.

Sve se ovo, kaže, dešava zbog lokalnih izbora.

„Ovo je sve hajka da se sruši premijer Abazović, a ja sam najveća žrtva. Ja sam izabran na regularnom konkursu, u konkurenciji devet kandidata“, poručio je.

Kazao je da je „u potpunosti uvjeren u svoju nevinost“.

„Jako sam nezadovoljan kao čovjek što se u mom mandatu dogodio ovakav kiks, kojim je stavljeno u sjenku sve što je rađeno“, konstatovao je.

Sad se, ističe, želi baciti ljaga na njega, a on se zamjerao najvećim kriminalnim grupama u zemlji.

Izvor: Portal Analitika

Get it on Google Play
Milošević: Ovo je hajka, ja sam najveća žrtva
Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply

Иди на врх