Smijenjena Slavica Ilinčić poručila SNP-u: Crknite, puknite

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici donijela rješenje o prestanku mandata generalnoj direktorici Direktorata za predškolsko vaspitanje, osnovnu školu i inkluzivno obrazovanje Slavici Ilinčić. 

Ilinčić je komentarišući odluku na svom Facebook profilu navela da je posrijedi „klasični revanšizam“, te za njega optužila SNP.

„SNP me razriješio zato što sam pokrenula postupak protiv njihovog ministra Vojinovića. Klasični revanšizam“, navela je ona.

Objavila je i svoju fotografiju uz poruku SNP-u „ne možete mi ništa. Crknite, puknite“.

Foto: Facebook

Ilinčić je bila bliska saradnica bivše ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić, koja je komentarišići objavu stala u njenu odbranu.

Bratić je navela da su „oni već pali“ (misleći ni na Vladu) te da „sjede i svete se“. 

Foto: Facebook screenshot

Podsjetimo, Ilinčić je tokom prošle godine u mandatu Vesne Bratić, bila „zvijezda“ društvenih mreža. Na njenom profilu je, između ostalog, bila zastava NATO-a u plamenu, a imala je brojne neprimjerene izjave o politici, manjinama ali i zdravlju građana. 

Jedan od njenih bisera bio je da „viruse rastjeruje duvanskim dimom“.

Ilinčić je pozivala i direktore škola i vrtića, kojima je pretpostavljena, na ulične proteste zbog najava o smjeni tadašnje Vlade Zdravka Krivokapića.

Rješenje o njenom postavljenju za generalnu direktoricu je inače donijeto, upravo neposredno pred sjednicu Skupštine na kojoj se glasalo o nepovjerenju Vladi Krivokapića.

Osim Iliničić, Vlada je na današnjoj sjednici donijela rješenje i o prestanku mandata generalne direktorice Direktorata za opšte srednje obrazovanje, stručno obrazovanje i cjeloživotno obrazovanje Marije Lalatović.

Izvor: Antena M

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply