Facebook planira da korisnicima ponudi više izbora

Facebooku u poslednje vreme ne cvjetaju ruže, pa je kompanija odlučila da ugasi neke aplikacije koje nisu toliko popularne i da se fokusira na svoje glavne servise.

Tako je društvena mreža odlučila da ažurira svoj primarni Facebook Feed, kako bi korisnicima omogućila da vide manje ili više objava prijatelja, grupa ili stranica.

To će zauzvrat omogućiti da se implementiraju povratne informacije korisnika u Feed rangiranje, čime će se vještačka inteligencija Facebooka načiniti pametnijom i sa boljim odzivom.

Trenutno, Facebook aplikacija omogućava samo da se sakriju objave ljudi koje korisnik prati ili one objave koje se preporučuju. Nakon izmjena, novo podešavanje će omogućiti opcije „show more“ ili „show less“ za neki sadržaj.

Na ovaj način, pored poboljšanja korisnikovog feed sadržaja, poboljšaće se i AI sistem koji se koristi za Feed rangiranje.

Pored navedenog, Facebook testira i globalni meni za prilagođavanje broja objava koje korisnik vidi, a stižu mu od prijatelja i familije, odnosno grupa i stranica.

Moći će da se izaberu opcije: „Normal“, „Show more“ ili „Show less“ za taj sadržaj.

Izvor: B92

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply