Osumnjičenim službenicima Uprave prihoda i carina pritvor do 30 dana

Foto: RTCG

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Dragoje Jović odredio je pritvor do 30 dana službenicima Uprave prihoda i carina Mihailu Saveljiću, Radivoju Vujačiću i Nebojši Adamoviću, koji se sumnjiče da su kao pripadnici kriminalne organizacije izvršili i produženo krivično djelo primanje mita.

Istu odluku sudija je donio i u odnosu na njihovog kolegu Željka Ivanovića, koji se takođe sumnjiči se da je pripadnik kriminalne organizacije, piše portal RTCG.

Ranije je saopšteno da je po nalogu državnog tužioca Specijalno policijsko odjeljenje uhapsilo načelnika Odjeljenja za sprječavanje krijumčarenja u Upravi prihoda i carina Željka Ivanovića, te članove Komisije za uništavanje oduzetih cigareta UPC Radivoja Vujačića, Mihaila Saveljića i Nebojšu Adamovića. 

Tužilaštvo je prije nekoliko dana u okviru istrage krađe kamiona cigareta koje je trebalo da budu uništene u Nikšiću naredilo hapšenje predsjednika Komisije za uništavanje oduzetih cigareta Elvira Adrovića, šefa Mobilnog tima za suzbijanje krijumčarenja UPC Milutina Pejovića i vozača kamiona sa oduzetim cigaretama Dalibora Brnovića. 

Pejoviću i Brnoviću određen je ranije pritvor do 30 dana dok je Adrović u četvrtak pušten iz CB Podgorica, nakon tužilačkog zadržavanja do 72 sata.

Izvor: Portal RTCG

Get it on Google Play
Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply