Velika eksplozija na mostu koji spaja Krim sa Rusijom

Foto: Reuters

Rezervoar za gorivo zapalio se rano u subotu na Kerčkom mostu, javila je ruska državna novinska agencija RIA, dok su ukrajinski mediji prenijeli eksploziju, a snimci objavljeni na Tviteru pokazuju kako gori voz.

Saobraćaj je obustavljen na drumskom i željezničkom mostu, koji je otvoren 2018. da bi povezao Krim sa ruskom transportnom mrežom.

„Rezervoar za gorivo na jednoj od dionica Krimskog mosta gori. Lukovi nisu oštećeni“, javila je RIA, pozivajući se na pokrajinskog zvaničnika, ali nije precizirala uzrok.

Rojters je prenio izvještaje ukrajinskih medija u kojima se tvrdi da se na mostu dogodila eksplozija oko 6 sati ujutru, a snimci postavljeni na Tviter pokazuju kako brojni vagoni goriva gore na željezničkom dijelu mosta, dok je putni dio mosta teško oštećen.

Rojters nije mogao nezavisno da potvrdi te izvještaje i snimke.

Ruski predsjednik Vladimir Putin otvorio je Kerčki most 2018. godine nakon što je Rusija anektirala Krim 2014. godine, kojim je ranije upravljala Ukrajina, što je dovelo do sankcija i pogoršanja odnosa sa Zapadom.

Rusija je u septembru objavila pripajanje Donjecke, Luganske, Hersonske i Zaporoške pokrajine nakon održavanja referenduma, koje Kijev i Zapad smatraju nelegitimnim i održanim pod prijetnjom.

Izvor: Pobjeda

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply