U ekipi egzekutora koji su ubili Jovana Vukotića u Turskoj i jedna crnogorska državljanka

Foto: Vijesti/Savo Prelević

Ubijenog vođu škaljarskog klana su u Turskoj od maja do likvidacije 8. septembra pratilo je najmanje pet osoba među kojima i jedna crnogorska državljanka.

Crnogorska državljanka Elanur Tune bila je jedna od 5 osoba koje su pratile ubijenog vođu škaljarskog klana Jovana Vukotića, fotografisale ga i slale njegove slike i lokacije članovima suparničkog kavačkog klana. 

Kako su otkrili turski mediji, među njima je bila i jedna žena, crnogorska državljanka Elanur Tuna, koja je takođe provedena u velikoj akciji policije osam dana posle ubistva Jovana Vukotića.

Lisice su tada, podsetimo, stavljene i Radoju Živkoviću, rođaku vođe „kavačkog klana“ Radoja Zvicera kao i Zdravku Perunoviću. Oni su osumnjičeni da su organizovali i nadgledali praćenje i likvidaciju Vukotića koja je navodno plaćena 1,5 miliona evra.

Na društvenim mrežama nedavno su se pojavili snimci Jovana Vukotića, na kojima su sigurnosne kamere snimile kako neposredno pred ubistvo šeta sa trudnom suprugom Mašom M. i njihovim djetetom.

„Osim poslednjih trenutaka života Jovana Vukotića, kamere su snimile i troje osumnjičenih, među kojima je i uhapšena Elanu Tuna, kako ih prate u stopu. Na snimku sa sigurnosnih kamera vidi se kako Crnogorka sa dvojicom muškaraca ide kroz tržni centar, na maloj udaljenosti od Vukotića“, opisuje sagovornik Kurira šta se vidi na snimku.

Podsjetimo, iako se vjerovalo da je Vukotić ubijen kada je krenuo u tržni centar sa suprugom i ćerkicom, posle objavljivanja snimaka iz kupovine koji su navodno napravljeni na dan njegove likvidacije, istražitelji sumnjaju da se zločin dogodio kada su krenuli kući. Napadači na motoru, podsetimo, prišli su automobilu i ispalili hice u vođu škaljaraca.

„U ubistvu su učestvovale dvije grupe, jedna iz Izmira i druga iz Istanbula. Jedna, sačinjena od petoro ljudi bila je zadužena da pomno prati Vukotića od maja mjeseca, kada je otkriveno da je u ovom turskom gradu. Ta grupa, kako je otkriveno, bijelo vozilo kojim su se po Istanbulu kretali Vukotić i njegova supruga, pratila je gdje god su krenuli. Kako bi ostali neopaženi, navodno su promijenili od maja čak 35 registarskih tablica na automobilu kojim su ga pratili“, izvještavaju turski mediji.

„Uvijek su držali rastojanje, ali su kamere u tržnom centru i na dan ubistva snimile kako posle ulaska Vukotićevog automobila, svojim vozilom ulaze i oni u garažu“, objašnjava sagovornik.

Istražitelji su otkrili da su osobe koje su pratile Vukotića bile u stalnoj komunikaciji sa ubicama, koje su spremne čekale na motoru.

„Ekipa za praćenje je imala telefone koji su pravili fotografije visoke rezolucije. Neprekidno su u saobraćaju slikali Vukotićev automobil i slali ostalim članovima grupe, uz lokacije kojima se kreću“, otkrili su turski istražitelji.

Kobnog dana, kamere su snimile kako oko 19.30 sati izlaze na auto-put u okolini Mečidijeka, a iza njih ide drugo vozilo. Dvije osobe na motociklu se, kako otkrivaju, u trenutku kada nailaze uključuju sa proširenja na desnoj strani puta, prelaze u srednju traku, prilaze automobilu i u nekoliko sekundi ubijaju Jovana Vukotića pred trudnom ženom i djetetom.

Izvor: Nova RS

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply