Podgorica: Preminula Vesna Milonjić – Aleksić

Foto: USSCG

Tužnim srcem obavještavamo javnost da je Vesna Milonjić-Aleksić, članica Izvršnog odbora Unije slobodnih sindikata Crne Gore, jedan od njenih osnivača i predsjednica Sindikata radnika trgovine Crne Gore, preminula 09. oktobra 2022. godine, u Podgorici, saopšteno je iz ove sindikalne organizacije.

Milonjić-Aleksić bila je diplomirana pravnica. 

„Od prvog dana svog radnog angažmana aktivno se uključila u sindikalni pokret. Kao predsjednica Sindikalne organizacije ‘Servis-import’ predvodila je jedan od prvih štrajkova u vremenu bivše SFRJ. Zahvaljujući njenom predanom sindikalnom angažmanu birana je za predsjednicu prvo Sindikata trgovine Crne Gore, a kasnije Sindikata radnika trgovine Crne Gore. Na toj poziciji, dala je veliki i nesebičan doprinos reformi sindikalnog pokreta u Crnoj Gori, a kasnije osnivanju i jačanju Unije slobodnih sindikata Crne Gore. Učestvovala je u radu mnogih nacionalnih tripartitnih tijela u kojima je zastupala interese zaposlenih u trgovini kao i članstva USSCG“, navodi se u saopštenju. 

Takođe, kako navode, jedan je od osnivača Foruma sindikata trgovine jugoistočne Evrope. 

„Uz veliku upornost i rad, sa svojim kolegama dala je doprinos našoj borbi za bolje radno zakonodavstvo i unapređenje ekonomsko-socijalnog položaja našeg članstva, zaposlenih i građana. Vesnu ćemo pamtiti kao iskrenog borca za radnička prava, velikog humanistu, emotivca i pravog prijatelja. Njen nasmijani lik grijao je naša srca, njena topla riječ ulivala povjerenje. Otišla je tiho, baš kao što je i živjela, ostavljajući nam pregršt divnih uspomena. Neka joj je vječna slava i hvala!“, navodi se u saopštenju.

Sahrana će biti obavljena sjutra, 11.10.2022. godine, na gradskom groblju Čepurci.

Izvor: Portal Analitika

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply