Sjednica Vlade UŽIVO

Komentarišući Izvještaj o napretku Crne Gore, premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je na današnjoj sjednici Vlade da je ovaj izvještaj bolji od prethodnog.

“Istina malo bolji, ali bolji u odnosu na prethodni izvještaj. Tri ključne stvari se nijesu realizovale, a trebale su, ali to je odgovornost, nadležnost državnog parlamenta Crne Gore”, kazao je Abazović, piše portal CdM.

Pohvalio je borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

“Imamo pomake kada je u pitanju ekonomija, stabilizacija javnih finansija. Ne vidim nekog velikog razloga za posebnu paniku”, kazao je Abazović.

Ističe da bi bilo poželjno da se u narednom periodu odblokira rad Ustavnog suda Crne Gore.

Komentarišući informacije o nestabilnosti i tenzijama koje su nastale usljed potpisivanja ugovora s SPC, Abazović ističe da su nastale tenzije političkog karaktera.

“Tenzije socijalnog karaktera nije bilo. Tenzije političkih karaktera uvijek bi bilo, sve i da se ništa nije desilo”, istakao je Abazović.

On je naveo da je priča oko ugovora sa SPC završena, te da je sad potrebno da država ide dalje.

Abazović je apelovao na kolege u parlamentu da iskoriste šansu i izaberu sudije Ustavnog suda i na taj način odblokiraju rad suda.

“To bi, bez obzira što je stigao izvještaj, bilo evidentirano i pozdravljeno od EU, i tada bi ostalo da kompletiramo Sudski savjet i izaberemo vrhovnog državnog tužioca u punom mandate, što je cilj”, dodao je Abazović.

Pratite sjednicu uživo:

Izvor: CdM

Get it on Google Play
Sjednica Vlade UŽIVO
Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply

Иди на врх