Verica Maraš ostaje u pritvoru

Foto: Vijesti/Luka Zeković

Apelacioni sud potvrdio je odluku kojom je bivšoj izvršnoj direktorici kompanije ,,13. jul – Plantaže“ Verici Maraš produžen pritvor za mjesec dana, potvrđeno je Pobjedi iz Višeg suda.

Maraš je pritvorena 23. avgusta kako ne bi uticala na svjedoke u istrazi zloupotrebe službenog položaja u privrednom poslovanju kojim je, kako sumnja Specijalno državno tužilaštvo (SDT), oštetila državnu kasu za više od pet miliona eura.

Maraš se konkretno sumnjiči da je učestvovala u zaključenju štetnog vansudskog poravnanja između kompanija ,,Plantaže“ i ,,OMP Inženjering“ vezanu za zajedničku proizvodnju briketa.

Ona je uhapšena 23. avgusta u okviru istrage tokom koje su 11. jula uhapšeni nekadašnji predsjednik i članovi Odbora direktora ,,Plantaža“ Veselin VukotićBožo MihailovićDuško Perović kao i Đorđije Rajković i Sead Šahman koji su u međuvremenu pušteni iz pritvora.

Tada su lisice na ruke stavljene i Anici Hajduković koja je nakon saslušanja u SDT-u puštena da se brani sa slobode.

Još tada je saopšteno da istraga nije završena i da će biti proširena na još neke osobe.

Podsjećamo da je izviđaj u ovom predmetu pokrenut još u maju ove godine po osnovu krivične prijave novog rukovodstva kojom su bivši članovi borda direktora osumnjičeni da su OMP Inženjeringu pribavili višemilionsku protivpravnu imovinsku korist.

Tom prijavom Maraš se teretila da je, postupajući po nalozima Vukotića, zajedno sa Mihailovićem, pripremala izvještaj koji treba da potvrdi opravdanost zaključivanja ugovora o poravnanju, kao i da je oformila komisiju koja je formalno trebalo da napiše taj izvještaj.

U krivičnoj prijavi je navedeno da je na sjednicama Odbora direktora iznosila netačne podatke da su ,,Plantaže“ u zajedničku fabriku briketa uložile 450.000 eura, a ,,OMP Inženjering“ 1,12 miliona, iako je kao izvršna direktorica ,,Plantaža“ i predsjednica Odbora direktora ,,Plant OMP“ znala da su ulaganja državne firme značajno veća.

Izvor: Pobjeda

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply