SAD: Sankcije svakome ko vojno podržava Rusiju

Sjedinjene Američke Države mogu da uvedu sankcije pojedincima, kompanijama i državama koje daju municiju Rusiji ili podržavaju rusku vojnu industriju, saopštilo je danas američko ministarstvo finansija, piše Antena M.

Zamjenik ministra Voli Adejemo je tokom sastanka sa zvaničnicima iz 32 države, posvećenog sankcijama Rusiji, rekao da će ministarstvo izdati uputstvo kojim će se staviti do znanja da je Vašington spreman i odlučan da uvede takve mjere.

„Ovog jutra, kancelarija ministarstva za kontrolu inostrane imovine izdaće uputstvo kojim će se staviti do znanja da možemo i hoćemo da sankcionišemo pojedince, kompanije ili države koji obezbjeđuju municiju Rusiji ili podržavaju rusku vojnu industriju“, naveo je Adejemo.

Iz ministarstva će takođe izdati upozorenje kojima se naglašavaju akcije SAD protiv ruske vojne industrije, kao i rizici za one koji pružaju podršku ruskoj invaziji na Ukrajinu.

„Možemo da proširimo spisak ljudi koji su pod sankcijama. Možemo da proširimo listu dobara koja će biti pod zabranom izvoza“, poručio je Adejemo.

Izvor: Antena M

Get it on Google Play
Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply