Abazović: Lijepe vijesti za sve penzionere

Foto: Vlada CG

Lijepe vijesti za sve penzionere iz Vlade Crne Gore. Prošle godine je minimalna penzija bila 147 eura, a od danas počinje isplata uvećane minimalne penzije koja sada iznosi 253 eura, istakao je predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović povodom povećanja minimalne penzije.

Abazović je kazao da su, u kratkom vremenskom periodu, uz pomoć rebalansa i svih onih koji su podržali taj predlog, omogućili da u ovim teškim vremenima penzioneri ipak dobiju značajno veće naknade nego što je to bilo u prethodnom periodu.

„Vjerujemo, da ćemo dobrim radom i zalaganjem uspjeti da i ostale penzije u narednim godinama povećamo i pomognemo, naročito u ovim kriznim vremenima da prevladate tešku finansijsku situaciju“, kazao je Abazović u obraćanju penzionerima.

On je naveo da Vlada misli na generacije građana koje su gradile i stvarale Crnu Goru i da se mora učinjeti sve da im se odužimo na najbolji mogući način.

„Nadam se da ćemo uskoro saopštiti još neke lijepe vijesti o vama zato što namjeravamo da kroz jednokratnu pomoć takođe olakšamo vašu finansijsku situaciju. Želim vam dobro zdravlje i da penzije trošite na najbolji mogući način“, zaključio je Abazović.

Get it on Google Play
Abazović: Lijepe vijesti za sve penzionere
Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply

Иди на врх