Islamska zajednica i zvanično dobila zemljište za izgradnju Islamskog centra

Foto: Standard

Skupština Glavnog grada donijela je danas odluku kojom je Islamska zajednica u Crnoj Gori i zvanično dobila zemljište za izgradnju Islamskog centra u Podgorici.

Reis Islamske zajednice Rifat Fejzić zahvalio se Vladi Crne Gore, Skupštini Glavnog grada i posebno gradonačelniku Ivanu Vukoviću na ovoj odluci.

Podsjećamo, Vlada je na telefonskoj sjednici 14. oktobra dala saglasnost Glavnom gradu da ustupi zemljište za izgradnju Islamskog centra u Podgorici.

„Daje se prethodna saglasnost Glavnom gradu Podgorica za otuđenje nepokretnosti upisanih u list nepokretnosti broj 3217, KO Podgorica III, Glavni grad Podgorica, i to: katastarske parcele broj 7935/29 u površini od 26.450 m2 i – katastarske parcele broj 7921/2 u površini od 3550 m2, po procijenjenoj vrijednosti od 230 eura po metru kvadratnom, odnosno ukupno procijenjenoj vrijednosti od 6.900.000“, navedeno je u odluci koju je Vlada usvojila.

Parcela će se, bez naknade, prenijeti u svojinu Mešihatu Islamske zajednice radi izgradnje prve Centralne bogomolje u Podgorici sa pratećim objektima i uređenjem okolne parkovske površine.

Napominje se da se predmetno zemljište ne može koristi u druge svrhe bez prethodne saglasnosti Vlade Crne Gore.

Izvor: Portal Analitika

Get it on Google Play
Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply