Kontrola optužnice protiv Medenice zakazana za prvi novembar

Foto: Nova RS

Kontrola podignute optužnice protiv bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice i ostalih okrivljenih zakazana je za 1. novembar, potvrdila je za Portal Analitika savjetnica za odnose s javnošću Višeg suda Marija Raković.

Kako je navela za Analitiku, o opravdanosti i zakonitosti podignute optužnice odlučivaće vanraspravno vijeće, kojim će predsjedavati Goran Šćepanović.

Podsjećamo, SDT je juče predalo optužnicu protiv Vesne Medenice i još jednog broja lica zbog sumnje da su počinili teška krivična djela, uključujući i stvaranje kriminalne organizacije.

Osim Vesne i Miloša Medenice, optužnica je podignuta i protiv Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i „Kopad Company“ DOO Nikšić.

Kako se navodi u optužnici, oni se sumnjiče za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj.

SDT ih tereti i za zloupotrebu službenog položaja, neovlašćenu proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, tešku tjelesnu povreda i sprječavanje dokazivanja.

Izvor: Portal Analitika

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply