Ugovor na neodređeno dobilo pet novih saradnica u kabinetu Abazovića

Odlazeći premijer Dritan Abazović zaposlio je na neodređeno još pet novih savjetnica u kabinetu – Jelenu Martinović, Suzanu Radević, Anu Saveljić, Tijanu Krivokapić kao i Nelly al Mahmud koja je i kandidatkinja za odbornicu liste „Može Podgorica – može Crna Gora“ koju predvodi Abazovićeva Ura, a čine je i Albanska alternativa i Civis, piše Pobjeda.

Radni odnos u kabinetu odlazećeg premijera, shodno ugovorima u koje je Pobjeda imala uvid, nove savjetnice zasnovale su 13. oktobra. Tako su Martinović i Krivokapić zapošljene na pozicijama savjetnica u kabinetu, dok su Radević, Al Mahmud i Saveljić dobile mjesto samostalnih savjetnica III.

Al Mahmud, kako je prenio M portal juče, nije jedina kandidatkinja za odbornicu koja je angažovana u Abazovićevom kandidatu.

Osim nje, Vlada je, na period od šest mjeseci, sklopila ugovor sa Radovanom Bracanovićem, koji je takođe kandidat za odbornika Ure. Bracanović je angažovan za poslove koji se odnose na marketing, medije, kreiranje i medijsku analitiku društvenih mreža Fejsbuk, Instagram i Tviter, a zanimljivo je i da se pojavljuje u spornom predizbornom spotu liste „Može Podgorica – može Crna Gora“.

Pobjeda je 7. oktobra pisala da će Abazović zaposliti još tri savjetnika i jednog referenta. Pa ipak, odlazeći premijer zaposlio je jednu savjetnicu više, iako su izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji kabineta predsjednika Vlade, usvojenim na sjednici 29. septembra, otvorene četiri pozicije.

„U okviru organizacionih izmjena u kabinetu predsjednika Vlade, a u svrhu jačanja savjetodavnih kapaciteta, ali i potrebe nesmetanog funkcionisanja procesa rada, dodata su još četiri radna mjesta i to tri savjetnika u kabinetu i jedan referent“, navodi se u toj odluci Vlade.

U odluci se ne preciziraju razlozi za nova zapošljavanja kao i razlog zbog kojeg su potrebni ,,dalji savjetodavni kapaciteti“.

Ovakvim postupanjem Vlada Abazovića nastavila je sa praksom masovnog zapošljavanja, čime je broj od 44 zapošljena povećan na 49.

Po pravilniku koji je usvojen za vrijeme Zdravka Krivokapića, predsjednik Vlade može imati maksimalno svojih devet savjetnika, pa se imenovanjem savjetnika u kabinetu suštinski zaobilazi usvojena uredba.

Rukovodeći tim Abazovićevog kabineta čine šefica kabineta Ana Rašović, i šest savjetnika. Savjetnik za unutrašnju politiku i politički sistem je Sergej Sekulović, a savjetnik za pravna pitanja Ivo Šoć. Premijera u oblasti medija savjetuje Miloš Perišić, dok je za digitalne medije zadužen Radivoje Koprivica. Bivši ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović je savjetnik predsjednika Vlade za vanjsku politiku, a Jovana Bojović savjetnica predsjednika Vlade – rukovoditeljka službe odnosa sa javnošću.

Izvor: Pobjeda

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply