Uprava policije demantuje Rada Miloševića

Bivši direktor Uprave prihoda i carina Rade Miloševića o formiranju Komisije za uništenje oduzetih cigareta niti je upoznavao niti se konsultovao sa najvišim po hijerarhiji licem u Specijalnom policijskom odjeljenju za ovu aktivnost, kako se to navodi u izjavi bivšeg direktora Uprave prihoda i carina, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija je reagovala na današnju izjavu Miloševića koji je između ostalog naveo da je nakon uvida u dokument i konsultacija za najvišim po hijerarhiji licem u SPO (Specijalno policijsko odjeljenje), dao  saglasnost za izbor nove Komisije.

Iz Uprave policije to demantuju.

“Za formiranje navedene komisije nije potrebna saglasnost Uprave policije, već je odgovornost isključivo Uprave prihoda i carina, na čijem se čelu u tom trenutku nalazio Rade Milošević”, ističu u Upravi policije.

Naglašavaju da Specijalno policijsko odjeljenje kao i bilo koji organizacioni sastav ili pojedinac u Upravi policije, nije nadležno za formiranje Komisije za uništenje oduzetih cigareta, niti je dužno da o tome bude upoznato.

“Kako je formirana Komisija za uništenje oduzetih cigareta utvrdiće nadležni državni organi. Uprava policije niti bilo koji njen organizacioni sastav se ne miješa u nadležnosti drugih državnih organa, pa ni u ovom slučaju”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Izvor: Portal CdM

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply