Podgorica: Do devet sati izlaznost 6,8 odsto

Foto: CdM

U Glavnom gradu dans se održavaju izbori, a pravo glasa prema podacima MUP-a 143.523 građana. Biračka mjesta u Podgorici biće otvorena od sedam do 20 sati.

U Podgorici do devet sati glasalo 6,8 odsto birača, ili oko devet hiljada i osamsto građana, saopštio je Goran Delić iz CDT-a.

U Podgorici je 2018. na lokalnim izborima u Podgorici do devet sati glasalo 7,5 odsto birača.

„Do osam sati u Podgorici glasalo je 2,8 odsto birača, što je oko četiri hiljade građana“, saopštio je Centar za demokratsku tranziciju CDT.

U trci je osam izbornih lista.

Žrebanjem je utvrđeno da će na prvom mjestu biti lista “SNP-Temeljno za Podgoricu – mr Nebojša Vuksanović”, na drugom “Svetosavska srpska lista – Saberimo se za Nemanjin grad-mr Mirko Rmandić”, dok će na glasačkom listiću pod brojem tri biti lista “Evropa sad!Za Podgoricu” pokreta Evropa sad.

Na četvrtom mjestu je lista “Idemo ljudi” koji čini koalicija Demokrate-Ujedinjena-Demos, a peta “Demokratski front – za budućnost Podgorice” koju čine Demokratski front, Prava Crna Gora, Slobodna Crna Gora i Jugoslovenska komunistička partija.

Na izborima učestvuju liste “Može Podgorica-Ovo je naš grad!” koju čine URA, Civis i Albanska alternativa i “Preokret” pokreta Preokret.

U izbornoj trci je i lista “Svi za naš grad – dr Ivan Vuković” koju čine Demokratska partija socijalista, Socijaldemokratska partija, Socijaldemokrate, Liberalna partija, Građanska inicijativa “21. maj”, Demokratska unija Albanaca, Bošnjačka stranka, Nova ljevica i Demokratska romska partija.

Izvor: Portal CdM

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply