U Sarajevu ubijena starija ženska osoba

Foto: ilustracija

U Sarajevu je sinoć prijavljeno ubistvo starije ženske osobe, a prema prvim informacijama kojima raspolaže policija, više osoba se dovodi u vezu sa ovim krivičnim djelom.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić kazao je da se ubistvo desilo na području Opštine Stari Grad i da je više osoba privedeno u policijske prostorije.

Kako saznaje Klix, ubistvo se dogodilo u ulici Paje sokak.

“Imajući u vidu da policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Tužilaštva KS, sprovode intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za postojanje osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo ubistva starije ženske osobe na području opštine Stari Grad Sarajevo, u ovom momentu, u cilju interesa istrage, ne možemo dati više informacija”, kazao je Hadžiabdić.

S obzirom na osjetljivost istrage, iz policije nisu mogli dati više informacija.

“Više lica je dovedno u službene prostorije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i nad istim se sprovodi kriminalistička obrada, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo”, kazao je portparol MUP-a KS.

Prema nezvaničnim informacijama, među osumnjičenima su i maloljetne osobe koje su bile u rodbinskoj vezi sa ubijenom.

Izvor: CdM

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply