UIKS: Pritvorenik iz Srbije preminuo u Kliničkom centru

Pritvorenik M.M. (65) iz Srbije preminuo je u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG), saopšteno je iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija UIKS.

On je bio smješten u Istražnom zatvoru Podgorica u sobi u kojoj se nalazilo sedam pritvorenika.

“U vrijeme predviđeno za boravak na otvorenom prostoru – šetnju, četiri privorenika su izašla iz sobe kako bi iskoristila tu mogućnost, dok su tri pritvorenika ostala u sobi, od kojih je jedan bio M.M. Nadalje, po kazivanju pritvorenika M.M. je ušao u toalet, te kako se dugo zadržao, a na pozive pritvorenika nije odgovarao, oni su pozvali službenike obezbjeđenja koji su odmah ušli u sobu, otvorili vrata od toaleta i zatekli M.M. u besvjesnom stanju”, naveli su iz UIKS-a, prenosi portal CdM.

Prema njihovim riječima, odmah je uslijedila brza intervencija medicinskog osoblja i sektora za zdravstvenu zaštitu UIKS-a, a potom i transportovanje M.M. u Klinički centar Crne Gore.

“O navedenom događaju obaviještena je Uprava policije i ostale nadležne institucije u cilju preduzimanja radnji iz njihove nadležnosti, te utvrđivanja tačnog uzroka smrti ovog lica”, zaključili su iz  UIKS-a.

Izvor: CdM

Get it on Google Play
UIKS: Pritvorenik iz Srbije preminuo u Kliničkom centru
Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply

Иди на врх