Akcija policije u Kotoru: Podnijete prijave protiv devet „Kavčana“

Foto: UP

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, podnijeli su specijalnom državnom tužiocu krivičnu prijavu protiv devet osoba, nakon jučerašnje akcije u Kotoru, usmjerene na otkrivanje, rasvjetljavanje i dokazivanje teških krivičnih djela koja se dovode u vezu sa djelovanjem organizovanih kriminalnih grupa.

Krivične prijave podnijete su protiv Kotoranina Radoja Zvicera (40) i Podgoričanina Milana Vujotića (40) zbog sumnje da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo teško ubistvo putem podstrekavanja.

Zvicer i Vujotić su, kako se sumnja, podstrekavali na ubistvo Kotoranina Jovana Jovanovića.

Milutinu Kneževiću (38), Milošu Jovanoviću (34), Milutinu Čotaru (57), Vladimiru Vučkoviću (57), Igoru Božoviću (58), Dejanu Rutoviću (43) i Srđi Juriševiću (39) se na teret stavlja krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Iz policije su precizirali da su juče uhapšeni Čotar, Rutović, Knežević i Jovanović, dok se lica Božović i Vučković nalaze u Upravi za izvršenje krivčnih sankcija, zbog drugih prethodno počinjenih krivičnih djela.

Zvicer i Jurišević se nalaze u bjekstvu i za njima su raspisane međunarodne potjernice, dok je Vujotić, kako je Pobjeda pisala, nedavno uhapšen u Turskoj zbog učešća u izvršenju drugog krivičnog djela.

Izvor: Portal Analitika

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply