Kovač na čelu Biroa za operativnu koordinaciju

Vijeće za nacionalnu bezbjednost kojim je predsjedavao predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović održalo je danas četvrtu sjednicu na kojoj je, između ostalog, razmatrana analiza aktivnosti Agencije za nacionalnu bezbjednost na suzbijanju ruskog i drugih malignih stranih uticaja u Crnoj Gori, sa osvrtom na lica u odnosu na koja su preduzete mjere, sa konkretnim razlozima za preduzimanje tih mjera, kao i određivanje koordinatora rada Biroa za operativnu koordinaciju.

Na sjednici Vijeća odlučeno je da za koordinatora rada Biroa za operativnu koordinaciju bude određen ministar pravde Marko Kovač, prenosi Portal Analitika.

Vijeće je raspravljalo o analizi aktivnosti Agencije za nacionalnu bezbjednost na suzbijanju ruskog i drugih malignih stranih uticaja u Crnoj Gori, sa osvrtom na lica u odnosu na koja su preduzete mjere, sa konkretnim razlozima za preduzimanje tih mjera.

Agencija će nakon odgovarajućih konsultacija i drugih internih aktivnosti iz svoje nadležnosti dati odgovore na konkretna pitanja članova Vijeća u odnosu na sadržaj analize.

U skladu sa članom 6 Poslovnika o radu Vijeća za nacionalnu bezbjednost, na sjutrašnju sjednicu, pored članova Vijeća, sjednici je prisustvovao i direktor Uprave policije Zoran Brđanin.

Vijeće za nacionalnu bezbjednost, pored predsjednika Vijeća Abazovića, čine članovi: Marko Kovač, ministar pravde, Filip Adžić, ministar unutrašnjih poslova, mr Aleksandar Damjanović, ministar finansija, Boris Milić, vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, Milan Knežević, predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore i Mevludin Nuhodžić zamjenik predskednika Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore.

Izvor: Portal Analitika

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply