Filipu Đurkoviću, koga je Borilović teško ranio na Cetinju, potrebna je naša pomoć

Filipu Đurkoviću koji je teško ranjen, nakon stravične pucnjave na Cetinju 12. avgusta u kojoj je Vuk Borilović ubio deset njegovih sugrađana, potrebna je naša pomoć.

Na sajtu GoFundMe počelo je prikupljanje sredstava za nastavak njegovog liječenja, te mole građane da pomognu kako bi Filip bar djelimično povratio svoj nekadašnji život.

„Filip Đurković, 32, sa Cetinja, u Crnoj Gori, dobio je 5 odsto šanse da preživi nakon neviđene pucnjave u njegovom rodnom gradu. Dana 12. avgusta 2022. godine, napadač je harao komšilukom, ubivši deset ljudi i ranivši šest. Filip je radio u dvorištu kuće svoje mušterije kada je pogođen u glavu – bio je nevina žrtva nasumičnog nasilja“, navodi se u objavi.

Filip je, kako dodaju, zadobio povredu glave, povredu mozga, gubitak uha i djelova lobanje.

„Ima povrede vrata i ramena od više metaka po tijelu. Filip je bio podvrgnut višestrukim operacijama od 20+ sati. Zaista je čudo što je Filip, ne samo preživio, već i pokazuje obećavajuće znake oporavka“, dodaje se.

Filip je, pojašnjavaju, i dalje u bolnici i ljekari daju sve od sebe da mu, ne samo spasu život, već i da mu pomognu da se oporavi kako bi mogao da ima bolji život.

„Filip ima značajna kognitivna, motorička, senzorna i govorna oštećenja usljed povreda. Pred njim je dug put do oporavka, a ljekari nijesu sigurni da li će ikada povratiti punu funkcionalnost. On dobija stalnu njegu i biće mu potrebne dodatne operacije i opsežna medicinska njega u doglednoj budućnosti.

Filip je dragi sin, brat, ujak i veliki prijatelj mnogima. Svi koji ga poznaju potvrdiće da je on jedan od najnesebičnijih, najpozitivnijih i najbrižnijih pojedinaca koje su upoznali. On je uvijek prvi koji pruža ruku pomoći svakome kome je potrebna.

Filipova snaga i posvećenost oporavku izazivaju strahopoštovanje. Njegova vesela narav ostaje ista, a on je pun života. Filipova majka Marina je uzela odsustvo sa posla i svakodnevno se vozi od Cetinja do Podgorice kako bi veći dio dana provela u bolnici i kako bi pomogla u njegovoj njezi“, navodi se u molbi za pomoć.

Dok Filipova porodica čini sve što može da mu pomogne u procesu oporavka, novac prikupljen na platformi će, ističu, direktno ići za pomoć u plaćanju Filipovih medicinskih troškova i svih potrebnih stvari kako bi se poboljšao kvalitet njegovog života.

„Nastavljamo da se molimo i nadamo se potpunom oporavku. Filipu i njegovoj porodici biće potrebna sva ljubav, molitve i podrška koju mogu da dobiju da nastave ovim putem oporavka.

Razmislite da donirate koliko možete da pomognete Filipu da u potpunosti povrati život“, zaključuje se u objavi.

Link za prikupljanje sredstava:

https://www.gofundme.com/f/donate-to-help-filip-durkovic-and-his-family?utm_campaign=m_pd%20share-sheet&utm_medium=copy_link_all&utm_source=customer&fbclid=IwAR3fYtFQx8_igse9pX_JXstvPux4gdvAdr5fMW2Jr65uTy154pgFH_Amjg8

Izvor: Portal Antena M

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply