Denis Stojnić uhapšen u BiH: Preko Sky aplikacije ga povezali sa međunarodnom prostitucijom

Foto: Facebook

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo kasno sinoć uhapsili su Denisa Stojnića, poznatog MMA borca i vlasnika više ugostiteljskih objekata u Sarajevu.

„Dana 29.10.2022. godine oko 23.00 sata po Naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine policijski službenici Uprave policije MUP Kantona Sarajevo su u Ulici Zelenih Beretki, područje opštine Stari grad Sarajevo, uhapsili osobu D. S, rođen 1980. godine iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično ‘Međunarodno navođenje na prostituciju’ iz člana 187. Krivičnog zakona BIH i ‘Primanje dara ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem’ iz člana 219. istog zakona“, navedeno je iz Odjeljenja za odnose sa javnošću Uprave policije MUP KS.

Na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Suda Bosne i Hercegovine izvršeni su pretresi više stanova i ostalih prostorija koje koristi osumnjičeni s ciljem pronalaska dokaza i predmeta vezanih za izvršenje navedenih krivičnih dela.

Policija nije navela da li su pronađeni neki dokazi ili nedozvoljeni predmeti.

Stojnić je trenutno smješten u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP Kantona Sarajevo i nad istim će se tokom dana nastaviti kriminalistička obrada.

O preduzetim mjerama i radnjama obaviješten je postupajući tužilac Tužilaštva BiH, pod čijim nadzorom policijski službenici Uprave policije nastavljaju dalje aktivnosti s ciljem dokumentovanja predmetnih krivičnih dela.

Do njegovog hapšenja je došlo nakon otkrivenih informacija uz pomoć aplikacije Sky, koja je u prethodnim mjesecima dovela do niza hapšenja.

Izvor: Portal Analitika

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply