Odgođena kontrola optužnice protiv Vesne Medenice

U Višem sudu odgođena je kontrola optužnice protiv bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice koja je bila zakazana za danas u 12 sati.

Kontrola je odgođena na zahtjev branioca, koji, kako je saopšteno iz Višeg suda, nijesu stigli da izvrše uvid u spise predmeta, budući da su spisi preobimni.

Advokat Stefan Jovanović je sudu naveo u jučerašnjem dopisu da traži odlaganje kako bi se upoznao sa dokaznim materijalom koji je obiman.

Medenica, i drugi optuženi, nijesu sprovedeni iz Istražnog zatvora, jer je odbrana juče predala zahtjev za odlaganje, a Sud je kontaktirao službu UIKS-a da ne sprovodi osumnjičene u ovom predmetu.

Specijalno državno tužilaštvo je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i „Kopad Company“ DOO Nikšić.

Kako je ranije kazao portparol SDT Vukas Radonjić, oni se sumnjiče za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, krijumčarenje, davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprječavanje dokazivanja.

Izvor: Antena M

Get it on Google Play
Odgođena kontrola optužnice protiv Vesne Medenice
Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply

Иди на врх