BBC: Albanske bande regrutuju migrante za trgovinu drogom u Velikoj Britaniji

Albanske narko bande koriste migrantske kampove na sjeveru Francuske kao regrutne centre, nudeći da plate prelazak onima koji su spremni da, po dolasku, rade u „britanskoj industriji droge“, piše BBC.

Albanci čine skoro trećinu od 38.000 ljudi koji su do sada preko kanala Lamanš pristigli brodićima ove godine u Englesku, prema podacima britanske vlade.

Viši policijski i imigracioni službenici s obje strane Lamanša zabrinuti su zbog sve veće uloge albanskih posrednika u organizovanju tih prelazaka.

Albanski premijer Edi Rama optužio je Veliku Britaniju za žrtvovanje njegovih sunarodnika kako bi opravdala sopstvenu „neuspjelu graničnu i migracionu politiku“.

BBC se iz prve ruke uvjerio u to da su gradovi nadomak albanske prestonice Tirane ostali gotovo prazni i kako su mnogi mladi Albanci namamljeni na francusku obalu.

U francuskom gradu Dankerku ovog ljeta, očevici kažu da su Albanci zauzeli dio tamošnjeg glavnog migrantskog kampa.

A mali hoteli oko stanice, kao što su hotel Bretanja i Le Lion d’Or, sada su razrađene prihvatne stanice za albanske migrante: njihova vrata su trajno zatvorena za druge goste, na vidiku nema osoblja, a za staklo je zalijepljen telefonski broj otvoren 24 časa dnevno.

Izvor: Dan

Get it on Google Play
BBC: Albanske bande regrutuju migrante za trgovinu drogom u Velikoj Britaniji
Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply

Иди на врх