Damjanović: Budžet do 15. novembra u parlamentu, veće zarade javnom sektoru

Ministar finansija Aleksandar Damjanović najavio je da će budžet za narednu godinu do 15. novembra biti dostavljen parlamentu i da će biti povećane zarade u javnom sektoru.

Damjanović je to kazao to kazao u svom izlaganju na prvom sastanku o ekonomiji koji je inicirao poslanik Pokreta za promjene Branko Radulović.

On očekuje da Skupština usvoji budžet kako bi naredne godine imali stabilne finansije.

Detalje budžeta nije iznosio.

Do povećanja zarada u javnom sektoru, kako je kazao, mora doći zbog inflacije.

„To mora da se desi, jer je inflacija učinila svoje, pogađa najranjivije, penzionere, zaposlene sa zaradama ispod prosječne i moraju se razumjeti opravdani zahtjevi zaposlenih i da se u mjeri mogućeg izađe u susret a da se ne dođe u zonu da se ugroze finasije“, kazao je Damjanović.

On je kazao da se priprema set zakona koji će imati za cilj da učvrste poreski okvir za narednu godinu.

Damjanović je istakao da je Crnoj Gori potrebna nova ekonomska paradigma.

„Ona je sada neophodna kao nikad i jesmo na prekretnici koju determinišu i faktori spolja. Mi ne doprinosimo našim načinom rada već usložnjavamo probleme i dolazi se do neizvjesnog horizonta 2023. godine koji će biti proizvod dešavanja na koja se nije moglo uticati ali i svih promašaja u kreiranju ekonomske politike ranije godine i decenija“, kazao je Damjanović.

On je poručio da će budžet do 15. novembra biti dostavljen parlamentu.

„Ja sam uvjeren da ćemo smirivanjem političkih tenzija doći do održivog horizionta 2023. ma kakva ona bila. Predviđanja su loša. Postoji mogućnost recesije na tržištima od SAD-a do Evrope a to reflektuje na Crnu Goru kao zavisnu ekonomiju“, kazao je Damjanović.

Izvor: RTCG

Get it on Google Play
Damjanović: Budžet do 15. novembra u parlamentu, veće zarade javnom sektoru
Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply

Иди на врх