Oduzeta licenca Domu za stare u Peći zbog fizičkog napada na staricu

Foto: Twitter

Domu za stara lica u Peći „Orenda“ oduzeta je licenca posle objavljivanja snimka fizičkog napada na staricu prije nekoliko dana, saopštilo je Ministarstvo finansija, piše Kosovo online.

„Nakon objavljivanja snimka fizičkog napada na stariju ženu u Domu Orenda u Peći, Jedinica inspekcije socijalne službe je odmah izvršila uviđaj, kao i intervjuisanje osoblja centra i svjedoka slučaja“, navodi se u saopštenju.

Zapisnik inspekcijskog nadzora je danas dostavljen Komisiji za licenciranje, koja je održala hitnu sjednicu na kojoj je donijeta odluka o oduzimanju licence za pružanje socijalnih usluga Domu „Orenda“.

Odlukom Komisije Dom za stare je dužan da o odluci obavijesti porodice korisnika u roku od 24 časa, a do 7. novembra da ugasi djelatnost pružanja socijalnih usluga.

Podsjećamo, Osnovno tužilaštvo u Peći, odredilo je jednomjesečni pritvor za tri medicinske sestre koje napale staricu u Staračkom domu „Orenda“.

Okrivljene će pritvor provesti u zatvoru u Lipljanu.

Na video snimku koji je u srijedu dospio u javnost vidi se medicinska sestra Aurona Peljaj koja šamara i tuče bespomoćnu staricu, kao i druge dvije medicinske sestre Altina Redžepi i Remzije Kući koje su to snimile i nisu intervenisale.

Izvor: Kosovo online

Get it on Google Play
Oduzeta licenca Domu za stare u Peći zbog fizičkog napada na staricu
Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply

Иди на врх