Na Cetinju sjutra šetnja za Ukrajinu

Foto: Standard/arhiva

Zločinački pohod Vladimira Vladimiroviča Putina i režima u Kremlju na slobodnu i nezavisnu ukrajinsku državu doživljava svoj deveti mjesec, podsjetili su organizatori protestnih šetnji za Ukrajinu na Cetinju, najavljujući novo okupljanje.

Kako dodaju, „režim u Kremlju više i ne pokušava prikriti svoj naum uništavanja i pokoravanja Ukrajine pričama o denacifikaciji, demilitarizaciji i navodnoj zaštiti ruskog naroda. Putinova nasilnička politika – ili ćete slijediti moju politiku ili vas neće biti – praćena navodnom odbranom tradicionalnih vrijednosti od strane satanističkog zapada ogoljena je do kraja“. 

„Svjetskoj javnosti obznanjena je politika kremaljskog režima koja počiva na ‘vrijednostima’ agresije – ubijanja, silovanja, granatiranja, uništavanja, gladi i bijede servirane svima onima koji je ne žele slijediti“, saopštili su oni.

setnja-za-Ukrajinu

Kako dodaju, posljednja dešavanja s ukrajinskog ratišta, odnosno rusko granatiranje ukrajinske električne infrastrukture s ciljem onemogućavanja normalnog funkcionisanja civilnog života u sredinama koje nijesu direktno zahvaćene ratnim razaranjima, zatim još jedne masovne grobnice i miniranog grada nakon povlačenja ruskih trupa iz Hersona govore mučnim jezikom o njihovoj zločinačkoj politici temeljenoj na sili.

„Ali očito sva sila duhovno opustošene a teritorijalno velike Ruske Federacije nije dovoljna da uništi i pokoleba herojski ukrajinski narod u njihovoj borbi za slobodu. Ukrajinke i Ukrajinci nepokolebljivo i hrabro stoje na braniku svoje države bez obzira na nebrojene ljudske žrtve, izbjeglištva i razaranja koje proizvodi ruska agresija. Njihova borba predstavlja svijetli primjer čovječanstvu na koji treba da se ugleda svaki narod i svaka država. Na čiju borbu treba da se ugleda i crnogorski narod kome pripremaju vanredno stanje i sistematski rade na urušavanju njegovih institucija, sistema vrijednosti, ustava i države“, navodi se u saopštenju organizatora protestne šetnje.

Zato, kako kažu, pozivaju sve slobodne građane da im se pridruže u još jednoj protestnoj šetnji za Ukrajinu.

„Dođite da pružimo podršku herojskom ukrajinskom narodu u njihovoj borbi za slobodu. Šetnja će početi sjutra, 24.11.2022. godine, u 16.00h ispred Dvora kralja Nikole na Cetinju. Slava Ukrajini! Herojima slava“, poručuju organizatori šetnje.

Izvor: Portal Analitika

Get it on Google Play
Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply