SDT ulaže novu žalbu na odluku o ukidanju pritvora Medenici

Specijalno državno tužilaštvo ulaže  novu žalbu na rješenje o puštanju iz pritvora bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, potvrđeno je za portal Dan iz te ustanove.

Ona je 11. novembra puštena da se brani sa slobode, a SDT je i tada uložilo žalbu na odluku nadležnog suda o ukidanju pritvora.

Ovo je druga žalba po redu.

Kako podsjeća Dan, Specijalno državno tužilaštvo je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i „Kopad Company“ DOO Nikšić.

Optužnica je podignuta  za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprečavanje dokazivanja.

Izvor: Dan

Get it on Google Play
Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply