Adžić: Crna Gora će dodatno pomoći Ukrajini, više nego ikada ranije

Foto: Ministarstvo odbrane

Rukovodilac radom Ministarstva odbrane, ministar unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu Filip Adžić, koji predvodi delegaciju Ministarstva odbrane Crne Gore u posjeti Ukrajini, obišao je grad Irpin koji je teško razoren u prvim mjesecima ruskog napada na kijevsku oblast.

Adžić je rekao da mu je čast što je došao u Ukrajinu i što smo iskazali podršku toj zemlji u ovom teškom vremenu, “ne samo za Ukrajinu nego cijelu Evropu”.

“Crna Gora stoji čvrsto uz svoje partnere iz Ukrajine. Iskoristimo i ovu priliku da iskažemo veliku podršku, da im obezbijedimo dodatni paket pomoći koji će ovog puta biti značajno veći nego ikad do sad ranije. I zaista to je najmanje što Crna Gora može u ovom trenutku da uradi za Ukrajinu i ukrajinski narod. Ono što je jako bitno je da smo i ovu priliku iskoristili da pružimo podršku, prije svega na političkom planu, kako bi Ukrajina bila buduća članica NATO saveza i kako bi joj trasirali put ka EU. U tom dijelu, Ukrajina može da računa na Crnu Goru. Mi smo partneri i vjerujem da ćemo zajedno pobijediti u ovom ratu”, kazao je Adžić.

Domaćini, gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika Irpina pokazali su delegaciji Ministarstva odbrane Crne Gore posljedice dejstva ruske teške artiljerije i upoznali ih sa akcijama koje su preduzimane u cilju odbrane grada.

Adžić je u Kijevu u pratnji zamjenika ministra odbrane Ukrajine posjetio mjesto na kome se odaje pošta ukrajinskim borcima poginulim u ruskoj agresiji 2014. godine, kao i tokom nelegalne invazije koja je otpočela u februaru ove godine.

U crnogorskoj delegaciji su pored ministra Adžića i državni sekretar Ministarstva odbrane Krsto Perović, zamjenik načelnika Generalštaba VCG pukovnik Željko Radulović, kao i ambasadorka Crne Gore u Ukrajini Dragica Ponorac.

Izvor: Portal CdM

Get it on Google Play
Adžić: Crna Gora će dodatno pomoći Ukrajini, više nego ikada ranije
Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply

Иди на врх