Jovana Marović podnijela ostavku

Potpredsjednica Vlade za spoljnu politiku, ministarka evropskih poslova i potpredsjednica Građanskog pokreta URA Jovana Marović podnijela je ostavku na te funkcije, pišu Vijesti.

Marović je na svom Fejsbuk profilu navela da je funkcije u Vladi i partiji preuzela za velikim entuzijazmom i željom da proces pristupnih pregovora dovedu u završnu fazu, a državu do članstva u Evropskoj uniji.

„S obzirom na to da političke partije prozivaju jedna drugu za nečinjenje putem medija, umjesto da sjednu za sto da se dogovore o ključnim pitanjima i prioritetima od značaja za demokratizaciju i integraciju, ispunjene ovog cilja, odnosno ubrzanje evropskog puta, nije moguće u ovakvim uslovima“, napisala je ona.

Razlog zašto nije ranije napustila te funkcije je, kako kaže, zaokruživanje tehničkog dijela procesa, a koji se odnosi na rekonstrukciju pregovaračke strukture, definisanje procedura u Ministarstvu, uz redovne obaveze u procesu pregovora.

Marović je poručila da smatra da su ona i njen tim u mjeri u kojoj je to bilo moguće, uz sva ograničenja zbog tehničkog mandata Vlade, „uspjeli da urade dosta“.

„Zbog toga želim da zahvalim državnom sekretaru, generalnim direktorima i svim zaposlenima u Ministarstvu evropskih poslova na posvećenosti i iskrenoj želji da Crnu Goru približimo EU. Bilo je zadovoljstvo raditi sa vama. Iako ne na javnim funkcijama, moja misija „Crna Gora u EU“ se ovdje ne završava“, napisala je ona.

Izvori: Vijesti/Facebook

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply