Puštene iz pritvora medicinske sestre uhapšene zbog zlostavljanja starice

Iako je Apelacioni sud prethodno potvrdio mjeru pritvora medicinskim sestrama uhapšenim početkom ovog mjeseca zbog zlostavljanja starije žene – štićenice Doma za stare u Peći, Vrhovni sud ih je oslobodio, prenosi KoSSev.

Hapšenje ovih sestara, A.R, A.P. i R.K, dogodio se 2. novembra, a nakon što se na društvenim mrežama pojavio video snimak koji svedoči sceni nasilja u kojoj jedna od uhapšenih fizički nasrće na stariju ženu, dok druga snima, piše KoSSev.

Ovaj slučaj je izazvao burnu reakciju lokalne i regionalne javnosti uključujući zvaničnike i udruženja.

Apelacioni sud je prije nedelju dana potvrdio odluku Osnovnog suda u Peći u vezi sa mjerom pritvora ovim medicinskim sestrama. Ovaj sud je smatrao da njihovim puštanjem postoji opasnost od uticaja na svjedoke, žrtvu ili na koleginicu koja je bila neposredni svjedok sceni nasilja.

Međutim, Vrhovni sud donio je odluku da preinači prethodne odluke, a da ove medicinske sestre pusti iz pritvora.

„Za zaštitu zakonitosti branioca okrivljene A.R, a po službenoj dužnosti i za A.P. i R.K. preinačava se odluka Osnovnog suda u Peći i odluka Apelacionog suda tako što se okrivljenima ukida pritvor“, navela je za Gazeta Express portparolka Vrhovnog suda Antigona Uka-Ljuftiu.

One će se sada, prema odluci Vrhovnog suda, braniti sa slobode.

Izvor: N1

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply