Rakočević: Ispunite dva uslova, pa ćemo glasati za jednog sudiju

Demokratska partija socijalista će glasati za jednog sudiju Ustavnog suda kad se dogovori datum vanrednih parlamentarnih izbora i povuče Zakon o predsjedniku, saopštio je poslanik DPS-a Nikola Rakočević na današnjoj konferenciji za novinare, piše portal RTCG.

„DPS je spreman da bude vrlo konstruktivan i da izaberemo makar jednog sudiju, pod jasnim uslovima. Jedan uslov je da odredimo tačan datum vanrednih parlamentarnih izbora, a drugi da se povuče neustavni zakon o predsjedniku“, rekao je Rakočević. 

Upitan da prokomentariše ostavku Jovane Marović na funkcije u Vladi i stranci, kazao je da ostavka ministarke koja je u tehničkom mandatu nije nešto što čudi.

„Marović je uvijek imala jasne stavove povodom potrebom da Crna Gora bude naredna članica EU“, kazao je on.

Kazao je da pozivaju Specijalno državno tužilaštvo SDT da preduzme istražne radnje u Rudniku uglja, CEDIS-u i EPCG jer se tamo, kako je naglasio, dešavaju koruptivne radnje.

“Sačinićemo više krivičnih prijava zbog neodgovornih radnji u CEDIS-u i nepoštovanja biznis plana iz 2021. CEDIS to nije poštovao, a zaposlio je cirka 1000 ljudi i pričinio nemjerljivu štetu tom preduzeću”, rekao je Rakočević.

Izvor: RTCG

Get it on Google Play
Rakočević: Ispunite dva uslova, pa ćemo glasati za jednog sudiju
Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply

Иди на врх