Preminuo profesor i književnik Milan Cimbaljević

Profesor, književnik i član Udruženja književnika Crne Gore Milan Cimbaljević, preminuo je u 78. godini života, piše portal RTCG.

Biografija

Cimbaljević je rođen 1944. godine u Dapsiću kod Berana. Osnovnu školu završio je u Dapsiću, a gimnaziju u Beranama, a završio je i Višu pedagošku školu.

Radio je u OŠ “Radomir Mitrović“ u Beranama kao nastavnik matematike, i bavio se društveno-političkim radom u omladinskim, sindikalnim i partijskim organima.

Cimbaljević se poezijom bavio od rane mladosti i dobitnik je više nagrada i priznanja.

Objavio je zbirke pjesama: “Đak i nešto“, “Uzmi knjigu“, “Knjigu uzmi“, “Tražim čovjeka“, “Gorski zov“, “Suncogledi“, “Grlice“ i “Kolijevka“. Bio je urednik lista za djecu “Iskra”. Bio je član Saveza pisaca amatera Crne Gore od 1978. Godine. Objavljivso je svoje tekstove u časopisu “Glas Holmije“ i listu “Penzioner“.

Cimbaljević je bio član Izdavačkog savjeta časopisa Glas Holmije, član Udruženja srpskih književnika u otadžbini i rasijanju, član književne zajednice Jugoslavije, te član Udruženja književnika Crne Gore. Takođe, bio je i član Upravnog odbora Srpskog istorijsko-kulturnog društva “Nikola Vasojević“-Berane.

Izvor: Portal RTCG

Leave a Reply

@crnagoravijesti