Peć: Tijelo mrtve bebe završilo u mašini za veš, suspendovano sedam radnika bolnice

Foto: ilustracija

U Opštoj bolnici u Peći suspendovano je sedam radnika u vezi sa slučajem bebe rođene bez znakova života, piše KoSSev.

Iz tužilaštva su potvrdili da je pokrenuta istraga. Sopstvenu istragu sprovodi i bolnice u vezi sa, kako navode, načinom čuvanja tijela preminule bebe. Za to vrijeme prištinski mediji pišu da je navodno tijelo stavljeno u mašinu za pranje veša.

Prošle nedjelje je u Opštoj bolnici u Peći rođena je beba bez znakova života.

Portparol Osnovnog tužilaštva u ovom gradu Škodran Nikići izjavio je za prištinsku Kohu da su nadležni izašli na lice mjesta i započeli uviđaj.

„Slučaj se dogodio prošle nedjelje. Tužilac je izašao na lice mjesta. U tužilaštvu smo u početnoj fazi istrage i ne možemo da podijelimo više informacija zbog osjetljivosti slučaja. Tužilac na slučaju se sastao sa roditeljima bebe i obavijestio ih o cijelom slučaju“, izjavio je Nikići.

Portparol policije u ovom regionu Fadilj Gaši rekao je prošle nedjelje za Kohu da se muškarac požalio policiji nakon što je njegova supruga rodila bebu bez znakova života, dok je bila u osmom mjesecu trudnoće.

Gaši je rekao da su članovi porodice insistirali da se tijelo bebe preuzme radi sahrane, ali da im je medicinsko osoblje reklo da to ne mogu da učine do sljedećeg dana.

Prištinska Koha, kao i više drugih medija, izvještavaju, pozivajući se na svoja saznanja da je nakon porođaja, beživotno tijelo bebe umotano u čaršav stavljeno u mašinu za pranje veša.

U međuvremenu je stigla potvrda da je sedam radnika suspendovano u vezi sa ovim slučajem.

Direktor bolnice u Peći Muhamet Haljiti rekao je da je suspendovan cio lanac odgovornosti, ali i da u ovom lancu nema ljekara.

Haljiti je dodao da su obavještene sve institucije, uključujući Ministarstvo zdravlja i Univerzitetsku bolnicu i Kliničku službu Kosova.

U međuvremenu se saopštenjem oglasila i bolnica u Peći u kojem navodi da su ujedno pokrenuti disciplinski postupci u cilju rasvjetljavanja cijelog slučaja.

Naznačili su da istražni i upravni organi bolnice sprovode detaljne istrage u vezi sa ovim slučajem.

U saopštenju se, kako prenosi Koha, navodi da se sprovode istražne radnje o načinu čuvanja tijela preminule bebe, kao i o svemu što se dešavalo do predaje tijela članovima porodice, ali ne i o samoj hirurškoj intervenciji.

Izvor: Kossev

@crnagoravijesti
Get it on Google Play

Leave a Reply