Policija se oglasila nakon hapšenja Dimića

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje lišili su slobode Vladimira Dimića iz Budve zbog počinjenih prekršaja iz člana 6, člana 7 i člana 19 Zakona o javnom redu i miru, saopšteno je zvanično iz Uprave policije.

Kako podsjećaju, policija je juče postupala u odnosu na video snimak koji je objavljen na društvenim mrežama, a na kojem se tada nepoznato lice na kružnom toku ponašalo naročito drsko i bestidno i upućivalo riječi uvrjedljive sadržine građanima Cetinja. Lice je u kratkom roku identifikovano i privedeno u službene prostorije.

O događaju je, kako kažu, obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju koji se izjasnio da se u radnjama V.D. ne stiču elementi krivičnog djela. 

Daljim radnjama policije imenovani je lišen slobode zbog tri prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru. 

“Nakon privođenja nadležnom sudiji za prekršaje ovom licu je izrečena novačna kazna u iznosu od 1.900 eura, mjera upozorenja – uslovna osuda u trajanju od 60 dana zatvora sa rokom provjere od godinu dana, javno izvinjenje i javno objavljivanje odluke u štampanim medijima o trošku okrivljenog”, saopštili su iz Uprave policije.

Izvor: Portal Analitika

@crnagoravijesti
Get it on Google Play

Leave a Reply