Zoran Mikić ugovarao šverc cigareta?

Foto: Boris Pejović (na slici Abazović i Mikić)

Bivši potpredsjednik Vlade i koordinator službi bezbjednosti Raško Konjević objavio je na svom Tviter nalogu informaciju u vezi sa švercom cigareta, za koju kaže da može biti od koristi Specijalnom državnom tužilaštvu da nastavi dalje u otkrivanju nezakonitih radnji. 

„Nijesam obveznik zakona a interes javnosti je da zna. Segmenti informacije u vezi sa RM su već potvrđeni do nivoa osnova sumnje pa očekujem da se i drugi djelovi provjere. Ruka pravde kao bumerang“, napisao je Konjević uz fotografiju dokumenta. 

Raspoloživa saznanja ukazuju da su aktivnosti krijumčarenja cigareta iz Luke Bar nastavljene, uprkos mjerama koje se preduzimaju u saradnji sa partnerskih službama u cilju suzbijanja nelegalnih aktivnosti. 

Prema operativnim saznanjima, krijumčarenje cigareta se odvija pod patronatom direktora Uprave prihoda i carina, Rada Miloševića, a iste su odobrene od strane premijera Dritana Abazovića, koji dio prihoda iz predmetnih aktivnosti koristi za lične ili potrebe političkog subjekta koji predvodi. Za koordinaciju aktivnosti zadužen je visoki funkcioner URA, Zoran Mikić, a na realizaciji su angažovani pojedinci koji imaju iskustvo i infrastrukturu u obavljanju ovih poslova (precrtano).

Informacije o navedenim dešavanjima posjeduju i međunarodni partneri koji ostvaruju saradnju sa crnogorskim državnim organima na planu suzbijanja krijumčarenja cigareta, posebno službe Velike Britanije.

Naime, operativna saznanja ukazuju da su, krajem jula i početkom avgusta, održana bar dva sastanka Zorana Mikića (precrtano) u Budvi. Na prvom sastanku koji je održan (precrtano) gdje je razgovarano o realizaciji posla i dijeljenju profita, Mikić je tražio 300.000 eura po kamionu, što ovaj nije prihvatio već je ponudio 150.000 kao krajnju cifru. Tom prilikom, Mikić je odbio da se izjasni o ovoj ponudi, uz obrazloženje da takvu odluku ne može donijeti bez konsultacija sa premijerom Abazovićem.

Nakon nekoliko dana, Mikić je ponovo došao (precrtano) sa kojim se sastao u (precrtano) kada ga je, navodno nakon konsultacija sa Abazovićem, informisao da njihova strana“ prihvata ponudu od 150.000 eura po kamionu prokrijumčarenih cigareta.

Izvor: M portal

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play