Miloševiću pritvor do 30 dana

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Goran Šćepanović odredio je pritvor bivšem direktoru Uprave prihoda i carina i visokom fukcioneru GP URA Radu Miloševiću zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, piše Pobjeda.

“Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici, Goran Sćepanović, odredio je pritvor okrivljenom R.M zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz clana 401a stav 1 u vezi stava 6 Krivicnog zakonika Crne Gore. Pritvor je okrivljenom određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i opasnost od uticaja na svjedoke”, saopštila je za Pobjedu savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda Aida Muzurović.

Podsjećamo, Miloešević je danas saslušan u Višem sudu.

On je prije dvije noći uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, u okviru istrage o državnom švercu cigareta, zbog sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Miloševiću je juče, nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu, određeno je zadržavanje do 72 sata i biće predloženo da mu sud odredi pritvor zbog opasnosti od bjekstva i ometanja postupka uticanjem na svjedoke.

Milošević je na saslušanju pred državnim tužiocem iznio odbranu i odgovarao na pitanja u prisustvu izabranog branioca.

Milošević je u oktobru podnio ostavkuna funkciju direktora UPC-a, nekoliko dana nakon što je u svojstvu građanina saslušan u sklopu istrage o švercu cigareta.

On je bio uhapšen i početkom oktobra u akciji Specijalnog tužilaštva zaustavljanja krijumčarenja cigareta koje je realizovano prilikom uništavanja cigareta u Nikšiću.

Osim Miloševića, tada je uhapšeno još nekoliko osoba. Njima se stavljalo na teret stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje cigareta.

Milošević je, prema sumnjama, bio dio lanca krijumčarenja cigareta koje su oduzete tokom ovog ljeta, a trebalo je da budu uništene. On je tada pušten nakon saslušanja.

Izvor: Pobjeda

@crnagoravijesti
Get it on Google Play

Leave a Reply