Dijelovi SAD-a zaleđeni, preko 50 mrtvih

Foto: Profimedia

Zbog jake zimske oluje koja je donijela ledeni arktički vazduh, grad Bafalo u državi Njujork je postao poput ratne zone.

Danas je tamo potvrđeno 25 smrtnih slučajeva povezanih s vremenom, što je 12 više nego juče, kada je umrlo 13 ljudi.

Takođe, to je gotovo pola svih smrti u Americi ovih dana koje su se dogodile zbog vremena. Američki mediji javljaju da je širom SAD-a umrlo najmanje 53 ljudi.

„Ovo je rat s majkom prirodom i ona nas udara svime što ima od četvrtka“, rekla je guvernerka države Njujork Kati Hočul.

Snježna mećava koja se protezala od Kanade do Meksika ubila je najmanje 50 ljudi širom zemlje, piše BBC, a najgore je pogođeno područje oko Bafala, u saveznoj državi Njujork.

„Kad idete u Bafalo, kao da idete u ratnu zonu. Stanovnici se suočavaju sa situacijom opasnom po život jer mnoga vozila hitne pomoći nisu mogla doći do najteže pogođenih područja ili su sama zapela u snijegu“, rekla je.

Među umrlima su dvije osobe koje su umrle u svojim domovima jer ekipe hitne pomoći nisu mogle do njih na vrijeme. Neki su bili zarobljeni u autima više od dva dana.

„Ovo će ući u istoriju kao najrazornija oluja u dugogodišnjoj istoriji Bafala, u kojoj se borio u mnogim bitkama, s mnogo, mnogo velikih oluja“, rekla je guvernerka.

Izvor: Antena M

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play