Medvedev sumirao godinu: „Nacizam je blizu“

Foto: EPA

Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev objavio je tekst pod nazivom „Naš narod, naša zemlja, naša istina“ u kojem je sumirao rezultate 2022. godine.

U tekstu je opisivao zašto je Rusija pokrenula rat u Ukrajini, ponavljajući teze Vladimira Putina o „denacifikaciji“ i „demilitarizaciji“, ali i među ciljevima naveo „zaštitu naših sunarodnika na novim teritorijama, koja su nakon referenduma postale dio Rusije“.

„Nacizam je blizu, ali neće proći”, piše Medvedev, prenosi Klix. ba.

“Učinićemo sve da osiguramo da svi ciljevi specijalne vojne operacije budu ostvareni i da odvratni režim kijevskih nacionalista prestane da postoji. Danas, osim nas, niko drugi ne može da se nosi sa ovom misijom.”

U drugim paragrafima je rekao da Rusija sada na Zapadu „nema sa kim da razgovara i pregovara ni o čemu i nema potrebe“, pa će zemlja razvijati odnose sa „ostatkom svijeta“.

Osim toga, Medvedev je odbacio mirovne pregovore sa sadašnjim ukrajinskim vlastima i govorio o kontinuiranoj nuklearnoj prijetnji.

Ali on je uvjerio da „još neće biti apokalipse“.

„Jedina stvar koja danas zaustavlja naše neprijatelje je shvatanje da će se Rusija voditi Osnovama državne politike Ruske Federacije u oblasti nuklearnog odvraćanja. A ako postoji stvarna prijetnja, ona će biti korištena. Nevolja je što u ovom slučaju niko naknadno neće shvatiti o čemu se radilo – o uzvratnom ili preventivnom udaru“, napisao je Medvedev.

Izvor: Klix

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play