Ovo su dobitnici nagrade Oktoih za 2022.

Donijeta je odluka o dobitnicima Državne nagrade Oktoih za 2022. godinu, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete. 

Žiri za dodjelu Državne nagrade Oktoih je nakon detaljnog razmatranja i vrednovanja pristiglih prijedloga za dodjelu Nagrade, u skladu sa Pravilnikom o bližem načinu, postupku i vrednovanju kriterijuma za dodjelu Državne nagrade Oktoih, jednoglasno odlučio da se Državna nagrada Oktoih za 2022. godinu dodijeli Martinu Ćalasanu, docentu na Elektrotehničkom fakultetu, Univerzitet Crne Gore, Podgorica, Svetlani Varagić, nastavnici hemije u JU Gimnazija „Slobodan Škerović“, Podgorica i Milici Vojinović, nastavnici ekonomske grupe predmeta, JU Srednja ekonomska škola „Mirko Vešović“, Podgorica.

Odluka je donijeta na osnovu broja bodova u skladu sa Pravilnikom.

Ovu odluku u skladu sa Zakonom o državnim nagradama donio je Žiri za dodjelu Državne nagrade Oktoih u sastavu: Prof. dr Milivoje Radović, predsjednik; Prof. dr Božidar Popović, član; Milica Žižić, članica; Mijajlo Đurić, član i Marko Spaić, član.

Na poziv za dostavljanje prijedloga za dobitnike Državne nagrade Oktoih u 2022. pristiglo je 12 prijedloga, dva prijedloga za ustanove (jedan prijedlog za licenciranu ustanovu visokog obrazovanja i jedan prijedlog za licenciranu obrazovno-vaspitnu ustanovu) i 10 za pojedince (osam za dodjelu nagrade nastavniku i dva za dodjelu nagrade akademskom osoblju).

Nagrada Oktoih dodjeljuje se građaninu Crne Gore ili pravnom licu koje ima sjedište na teritoriji Crne Gore za ostvarene izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja, kao i učeničkog i studentskog standarda.

Državnu nagradu Oktoih, koja se sastoji od plakete, diplome i novčanog dijela dobitnicima će uručiti ministar prosvjete 17. januara 2023. 

Izvor: Antena M

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play